Denna sidan använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. - Läs mer - Ok

Doftlampa

Katalytiska doftlampor som renar luften

Efterfrågan på ren och hälsosam luft i hemmet har ökat dramatiskt de senaste åren och allt fler människor ser sig om efter en bra doftlampa som inte bara är vacker, utan också förbättrar känslan av välbefinnande. Dofter har en stor inverkan på vårt humör och hur vi mår och att tillföra dofter som får oss att känna oss tillfreds och avslappnade är ett mycket bra sätt att skapa en god atmosfär hemma.

Vår passion för goda dofter och inredning har efter en lång tid fört med sig att vi endast erbjuder produkter som vi själva tycker om. Genom att handla hos oss kan du därmed vara säker på att du på att vad du än beslutar dig för, kommer att bli nöjd med ditt köp.

Filter  
Varumärke  
Pris  
Storlek  
Kollektion  
Visa som Rutnät Lista

13 artiklar

per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

13 artiklar

per sida
Fallande ordning

FRAMKALLA KÄNSLOR & MINNEN MED DOFT

Med en doftlampa och lampolja kan du skapa en fräsch atmosfär som får dig att slappna av, ge dig högre koncentration eller förbättra din sömn. Vårt luktsinne har otroligt starka kopplingar till våra minnen och och känslor, vilket kan utnyttjas för att framkalla en sinnesstämning som får oss må bra. Med en katalytisk doftlampa kan du därmed använda dig av dofter som har lugnande effekt och påverkar ditt humör på ett bra sätt. Lampoljor är utmärkta för att ta del av fördelarna som doft för med sig och tillsammans med produkter som aroma diffusers eller katalytiska doftlampor kan även du dra nytta av dem. 

Ta bort bakterier och dålig lukt med en katalytisk doftlampa

Fler människor har upptäckt vikten av doft och vilken inverkan de har på oss. Att kunna lyfta fram sina favoritdofter med en vacker katalytisk doftlampa gör att alla kan kan förbättra klimatet hemma väldigt enkelt. Doftlampor har en förmåga att rena dålig luft, att effektivt locka till sig och göra sig av med bakterier och partiklar genom värmen som den producerar. Värmen gör också att bakterier inte uppstår lika enkelt igen utan ger istället dig en behaglig doft av parfym i rummet. Att en katalytisk doftlampa också är väldigt vacker får den på samma gång att passa väl in med inredningen i de flesta hem. Att inreda ett hem med en doftlampa tillsammans med din favoritdoft är ett effektivt sätt att hjälpa dig sätta din personliga prägel och visa vem du är.

Doft för hemmets alla rum

På samma sätt som vi dekorerar och inreder våra hem med möbler kan man med oljors förmågor ge sitt hem en känsla av välbefinnande. Precis som att planera designen för ett rum kan du på detta sätt planera för att skapa en atmosfär med lampoljor. Genom att ha med doft i planeringen för ditt hem kan du på ett bra sätt skapa en önskad känsla för respektive rum. Med doft kan du ge ditt sovrum en avslappnande atmosfär medan du i hallen kan ge ett mer välkomnande och uppiggande intryck för att välkomna besökare på bästa sätt.

För att se våra lampoljor kan du klicka här.

Skillnaden mellan ett doftljus och en doftlampa

Jämfört med doftljus och andra produkter som med doftolja sprider god doft i hemmet är att en doftlampa inte bara släpper ut doft i luften utan också aktivt avlägsnar illaluktande partiklar och bakterier. Lampan renar och parfymerar luften och dofter som uppkommer genom matlagning, husdjur och tobak kan säkert och effektivt tas bort med hjälp av en doftlampa.

En doftlampa har även förmågan att sprida doft snabbare och längre än några av de andra produkterna. Stenen och veken fungerar som en liten motor som aktivt sprider god doft i luften.

Katalytisk doftlampa - Så fungerar den

För användning av din doftlampa lyfter du först av kronan och tar sedan av korken. Ta sedan ut stenen med veken från flaskan och välj ut vilken lampolja du vill använda dig av. Fyll efter det din doftlampa till två tredjedelar med den parfym du önskar. Placera sedan brännaren som följer med doftlampan och låt veken ligga och dra i ungefär 20-30 minuter innan du tänder den första gången. När veken sedan tänds kommer alkoholen i oljan få doftstenen att brinna. Efter en liten stund kan du blåsa ut lågan och sätta tillbaka kronan på lampan. Nu är din doftlampa redo att fylla ditt hem med en fantastisk doft.

Då brännaren når rätt temperatur aktiveras katalysatorn och få din doftlampa att arbeta på önskat sätt. När du känner att atmosfären är fräsch och väldoftande sätter du på locket igen för att stänga av lampan och doftflödet.

Om det nästa gång du vill använda din katalytiska doftlampa finns vätska kvar, behöver du inte låta veken ligga och dra. Vill du denna gång vill byta doft häller du helt enkelt tillbaka parfymen som finns kvar i dess flaska.

Historien bakom katalytiska doftlampor

Tekniken bakom doftlampan, den katalytiska förbränningsprocessen, upptäcktes för över 120 år sedan av en fransk apotekare. Doftlamporna började då användas för att desinficera och rena luften på sjukhus och minska överföring av infektioner. På 1920-talet fick designers uppdraget att skapa estetiska flaskor som skulle finnas tillgängliga för privatpersoner. Först då började doftlampan spridas till privata hushåll. Dagens doftlampa har med den ursprungliga tekniken justerats och förfinats och gett upphov till den katalytiska doftlampa vi nu använder oss för att sprida god doft hemma.

Katalytisk doftlampa från Ashleigh & Burwood

Varumärket Ashleigh & Burwood har skapat ett sortiment av exklusiva katalytiska doftlampor som fungerar utmärkt för att rena luften och för att få hushåll och kontor i världen att dofta underbart.

Doftlamporna gör på ett utmärkt sätt vår luft hemma mer hälsosam genom att ta bort de obehagliga lukter tillsammans med damm, bakterier och oönskade molekyler.

Hemligheten hos de katalytiska doftlamporna från Ashleigh & Burwood ligger i deras unika katalytiska sten som vid uppvärmning startar en förbränning som effektivt lockar till sig luft och förstör eventuella föroreningar som finns i den. Under denna process drar lampan samtidigt upp doften genom stenen och släpper ut den i rummet.

Din nya katalytiska doftlampa kommer inte bara att få ditt hem att dofta ljuvligt, den kommer också att rena din omgivning och effektivt göra sig av med oönskad lukt.

För att läsa mer om varumärket Ashleigh & Burwood och deras doftlampor klicka här