Denna sidan använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. - Läs mer - Ok

Doftolja

Ett välmående hem med hjälp av dofter

Eterisk doftolja är en koncentrerad och väldoftande olja som tillverkas av extrakt från växtdelar och utvinns genom destillation eller kallpressning. Oljorna bibehåller växtens essens och används idag mycket för att sprida god doft och som med sina många fördelar hjälper att skapa en behaglig atmosfär hemma.
Våra fantastiska doftoljor från Serene House och Stoneglow har en terapeutisk effekt och kan med hjälp av aroma diffusers eller aromalampor ge en hälsosam nivå av fukt för både vårt hem och vår kropp.

Doftolja från Serene House

Filter  
Varumärke  
Pris  
Storlek  
Kollektion  
Doft  
Visa som Rutnät Lista

24 artiklar

per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

24 artiklar

per sida
Fallande ordning

VÅRA ETERISKA OLJOR GÖR SKILLNAD

 

Ofta är det de små detaljerna i ett hem som får människor att känna sig avslappnade och bekväma i ett rum. Vi tar för givet att det mest handlar om fysisk design som våra ögon ser, när det i själva verket är vårt luktsinne som är starkast kopplat till vårt nervsystem och därmed våra känslor. Doft är ett otroligt starkt inslag som kan förvandla ett kalt hem till en väldoftande oas. Dofter har förmågan att ge en lugnande effekt och påverka vårt humör på ett positivt sätt och eterisk olja är därför ett utmärkt sätt att del av fördelarna som sprids med hjälp av produkter som aroma diffusers eller doftlampor. 

100% naturliga doftoljor

Vi står för våra produkter och tar endast in eteriska oljor som håller hög kvalitet. De tas fram genom metoder som är skonsamma mot växterna och är helt fria från syntetiska ämnen, parabener och GMO:s. Att de även inte testas på djur är något vi värdesätter högt. 

Våra återförsäljare garanterar att deras produkter: 

Enbart utvinns genom skördemetoder som värnar om växterna 
• Genomgår stränga kvalitetskontroller för att säkerställa att varje flaska är ren och är spårbar 
• Innehåller doftämnen som utvinns från alla delar av världen  
• Kommer till liv genom rättvis handel som förbättrar jordbrukarnas liv 
• Är 100% naturliga  

Endast ett par doftolja krävs fylla ett rum med välgörande arom. Våra aromaoljor från varumärkena Serene House och Stoneglow hjälper oss att skapa oss en atmosfär i hemmet med doftämnen som påverkar oss på en mängd positiva sätt. Fördelarna är många och beroende på vilken doftolja du föredrar kan du på detta enkla sätt dra nytta av fördelar du tidigare inte visste fanns. 

 
 

Scentscaping - Inred ditt hem med eterisk olja

Ett nytt begrepp som inom tid kommer att finnas nära till hands är Scentscaping. Scentscaping, eller doftdesign som det även kallas, är konsten att använda dofter för att framkalla energier och att därmed skapa sig en anpassad atmosfär. Idag använder sig allt fler av metoden för att inreda olika rum i hemmet med dofter som är anpassade för specifika syften. Då denna metod behärskas på rätt sätt kan det ge effekter som kan hjälpa dig att komma i rätt sinnesstämning.  

Denna metod har länge använts inom serviceindustrin och många branscher drar nytta av fördelarna som kommer från att använda sig av ljud, ljus och lukt för att locka till sig kunder eller att få människor att känna sig avslappnade och bekväma i att befinna sig på deras område.  

Dekorera med doft

Precis på samma sätt som vi ofta väljer möbler och färger som är anpassade till olika rum i vårt hem bör man tänka till när man ska välja rätt doftolja. I hallen använder vi oss ofta av ljusa färger som får ser fräscht och rent ut samtidigt som det får rummet att verka inbjudande och större. I sovrum vill vi ofta med mörkare och lugnare färger skapa en plats som ger en känsla av avslappning. 

Precis som att planera designen för ett rum kan du på detta sätt planera för att skapa en atmosfär med doftoljor. Planeringen gör det även betydligt enklare för att veta vilka dofter man ska köpa.  

Vilken doftolja borde jag använda?

För att hjälpa dig med vilka doftoljor som gör vad har vi här några exempel om aromer och vad de är bra för: 

• Pepparmynta: Mot illamående, förkylning och magbesvär. 
• Lavendel: För avslappning för kropp och sinne. 
• Sandelträ: Motverkar spänningar och depression. 
• Bergamott: Mot depression och nedstämdhet. 
• Apelsin: Stressminskande och upplyftande. 
• Kamomill: Lindrar spänningar och allergier. 
• Ylang-Ylang: Lugnar, lindrar oro och ångest. Hjälper mot stress. 
• Ingefära: Stimulerar sinnet och ökar inspiration. 
• Citron: Stimulerar matsmältning, ökar humör, lindrar huvudvärk 
• Eukalyptus: Mot andningsbesvär, huvudvärk, hosta och förkylning. 
• Kanel: Värmande och upplyftande. 
• Vanilj: Sänker blodtryck och motverkar depression. 

 

Med detta i åtanke kan du på ett smidigt sätt börja inreda ditt hem utefter dina egna önskemål och experimentera med eteriska doftoljor för att del av de fördelar som dess doftämnen erbjuder. 

 

En doft för varje rum

Då vi har lång erfarenhet av just dofter och eterisk olja vill vi gärna dela med oss några av våra personliga tips som du kan använda dig av då du börjar dina försök att inreda ditt nya hem. 

  • För ditt vardagsrum bör du överväga att energigivande doft. Söt apelsin, granatäpple eller enbär är bra exempel på dofter som ger en liten extra kick. 
  • För sovrum och andra utrymmen som är till för avkoppling är blommiga och vedartade dofter att rekommendera. Vanilj, jasmin eller lavendel ger dig slappna av och underlättar insomning. 
  • För köket rekommenderar vi att använda mer salta toner. Lakrits, kanel eller mandel gör underverk på platser där smaker och lukter används till stor del. 
  • För ett avslappnande badrum gör sig en doftolja med fräscha och naturliga dofter sig väl. Tall, pepparmynta eller eukalyptus passar utmärkt här. 

Var noga med att kontrollera vilken typ av doftolja du väljer då oljor har olika intensiteter. Eterisk olja är väldigt dryg antalet droppar du använder ska inte överstiga vad som står på förpackningen. Alltför koncentrerad doft kan ibland ge motsatt effekt. Var även noga att du använder dig av en doftolja som är korrekt tillverkad då doftämnen som inte är helt naturliga eller har utvunnits enligt rätt metoder inte ger samma positiva effekter som de av hög kvalitet. Produkter av bättre kvalitet innehåller i regel mer doftämnen och just därför är vi noga med att endast erbjuda våra kunder eteriska oljor som är 100% naturliga och inte innehåller några skadliga ämnen. 

 
 

Aroma diffuser eller aromalampa?

 

Hur gör jag för att ta del av fördelarna med doftolja?

Inandning av aromer från eteriska oljor kan stimulera områden i ditt limbiska system, vilket är en del av hjärnan som är kopplad till känslor, beteenden, luktsinnet och långtidsminnet. Det limbiska systemet är starkt kopplat till att bilda minnen vilket kan förklara varför välbekanta dofter kan utlösa minnen eller känslor hos oss människor. En del människor hävdar att eteriska oljor även kan ha fysiska effekter på din kropp, såsom att påverka andning, hjärtfrekvens och blodtryck.  

Om du ska välja en aroma diffuser eller en aromalampa för din doftolja beror helt på hur du är som person.  

Aroma diffusers

Ultrasonic Aroma Diffusers sänder ut vibrationer som bryter ner den eteriska oljan till molekyler som sen blandas med vattnet och sprids i rummet som vattenånga. Ångan andas vi sedan in samtidigt som den vårdar huden. Fyll på med vatten i dess behållare och tillsätt ett par droppar doftolja och låt sen diffusern göra jobbet. Metoden är tyst och miljövänlig och lämpar sig väl för personer som vill låta doften spridas i flera timmar utan att utgöra en risk. När vattnet är slut så stängs den av automatiskt så om du vill att den ska sprida doft behöver du bara se till att vatten och doftolja finns tillgängligt. 

Här kan du läsa mer om våra aroma diffusers

Aromalampor

Till skillnad från aroma diffusers använder aroma lampan sig av värmeljus för att doftoljor och doftvax ska sprida sin doft med vattenångan. Fyll skålen med vatten, tillsätt angiven mängd doftolja och låt lampan göra sitt jobb. Förutom eterisk olja kan du med denna produkt istället använda dig av doftvax, eller wax melts om du föredrar det. Eftersom du med denna metod använder dig av värmeljus för att ångan ska bildas behöver du här ha bra uppsikt. Doftlampan blir varmare än diffusern och du ska helst ställa den på något underlägg eller liknande så att värmen inte lämnar spår på möbler. Samtidigt föredrar vissa människor levande ljus vilket ger en mysigare känsla i hemmet. 

Här kan du läsa mer om aromalampor

 
 

Kärt barn har många namn

 

Och så gäller även för doftolja. Även om doftolja eller eterisk olja är bland de vanligaste namnen förekommer det ibland att man kallar det för parfymolja eller aromolja. Det kan vara bra att veta när du försöker hitta dina nya dofter, att de på en del hemsidor kallas för parfymoljor eller aromoljor för att de påminner om just parfym. Dock innehåller de vanligtvis mer doftämnen då de är speciellt framtagna för att de ska sprida doft på en större yta.